Boende längs Hårkan & Långan, Jämtland

Hos oss bor du enskilt och bekvämt längs Hårkan och Långan

De flesta av våra stugor byggdes 1997-98, men önskar Du bo i en äldre stuga med den speciella charm som dessa har, så är det möjligt att ordna. Vi har ett par äldre stugor att hyra ut.

Stugorna är utrustade med gasolplattor, vedspis och utedass. Vattnet tas direkt ur älvarna eller i dunk från oss.
Det Du behöver ha med Dig är lakan och örngott (eller sovsäck), och andra personliga tillhörigheter. Kylväskor med utbytbara kylklampar är bra för färskvarorna. Kokkärl och porslin, liksom städ och diskutrustning finns i stugorna. Ved så att Du kan tända en värmande brasa i kaminen finns naturligtvis till varje stuga. Vid Gråmäralägret finns även möjlighet till bastubad.

Vi erbjuder idag 20 stugor spridda läng älvarna. Oxforslägret, Kroa (Fäbodlägret), Edsforsen och Mångstugan vid Hårkan. Längs Långan finns Bötels-, Holmfors- och Gråmäralägret samt stugorna vid Långforsen och Fältbygget. Våra stugor är trivsamma med enkel och ändamålsenlig standard(gasol, ved, utedass och vatten från älvarna/gården)


Är du fiskare så har du bara några steg ned till fiskevattnet. Strömmen, med forsnacke, strykor och djuphålor ligger och väntar på Dig, och när Du fiskat Dig trött så är det bara några steg upp till den ombonade och bekväma stugan. Är Du jägare så har Du det lika bra... Du tar bössan ur fodralet innan Du lämnar stugan. Jakten börjar så fort Du kommer runt stugknuten...
Boende längs Hårkan och Långan, Jämtland
Småtjärnstugan är lite större än våra övriga stugor och har plats för 6 personer. Foto Calle Bredberg.
Priser för boende: Se prislista >>