Hårkan & Långan Jakt och Fiske

Hårkan & Långan Jakt och Fiske är ett Jämtländskt småskaligt familjeföretag med inriktning enbart på aktiviteter kring jakt och fiske.

Vår ambition är att kunna erbjuda bekvämt boende i direkt anslutning till jakten och fisket. Vi har helt enkelt utgått ifrån hur vi själva vill ha det när vi jagar och fiskar och det stämmer tydligen med många andras önskemål. Detta förstår vi genom att många återkommer år efter år till våra jaktmarker och fiskevatten.

Företagets säte ligger i den lilla byn Kallsta, strategiskt belägen mellan de två systerälvarna Hårkan och Långan.

Här tas Du emot och får nyckeln till Din stuga, som vi också hoppas kan bli nyckeln till fina upplevelser i en natur som har mycket att bjuda av jakt, fiske och vildmarksupplevelser. 35 år bakom flugspöt, bindstädet och lika lång erfarenhet av jaktmarkerna borgar för jakt och fiske med hög kvalitet och boende i bekväma stugor som ligger intill fiskevattnen och på jaktmarkerna. Vi anordnar även flugfiskekurser med helpension för större och mindre grupper

Här kan Du jaga och fiska i marker som tack vare den goda tillgången på fisk och vilt varit bebodda ända sedan stenåldern.
Stenåldersfolket valde sina boplatser med omsorg, och tillgången på vilt och fisk var helt avgörande. Spåren i landskapet vid Långan och Hårkan talar sitt tydliga språk.
Här fanns vad stenåldersfolket sökte. Ett femtiotal boplatser har lokaliserats i området och ett av världens tätaste fält av älgfångstgropar finns nära Långan.

Jakt och fiske är självklara aktiviteter vid Långan och Hårkan, men trakten har mycket mer än så att erbjuda. Här hittar du också äventyret, naturupplevelsen och den totala avkopplingen. I området finns även några av Jämtlands ledande kanot och turridningsföretag.

Välkommen att kontakta oss... för bokning eller förfrågningar...

Kenneth Åström Tel: 0642-300 04, Mobil: 070-314 41 28
E-post:
info@jaktfiske.com
Adressen är: Kallsta Gård 105, 836 92 LIT