Edsforsen - utloppet ur Sandvikssjön, östra och västra strömfåran:


Edsforsen
(Essforsen), Hårkans utlopp ur Sandvikssjöns är kanske den mest omskrivna av Hårkans många fina fiskesträckor. Lättillgänglig och fin att vada. Den östra fåran ingår inte i områdets fiskekort men det går utmärkt att vada över till holmen mellan fårorna och fiska därifrån. Sandvikssjön fungerar som ett kläckeri och släpper mängder av föda ner i strömmarna där fisken villigt visar sin förtjusning.

Kommer du vid rätt tidpunkt lovar vi dig ett harrfiske av absolut toppklass. Edsforsen hyser dessutom fin öring. Forsens nedre del faller lite mera och avslutas med en mindre pool samt en lugnare stryka ut i selet.
Edsforsen når du efter en kvart med bil från våra stugor vid Oxforslägret. Mera information fås via www.fiske.jamtland.se och på Sandvikssjöns-Edsforsens FVO.
Övre delen av Edsforsen. Lillholmen i mitten på bilden är en bra utgångspunkt för nattens fiske. Har du möjlighet att lägga fisket i början på Juli garanterar vi ett förstklassigt harrfiske.
Edsforsen - mellanpartiet av västra strömfåran.
Edsforsen - mellanpartiet av västra strömfåran. Observera att flygbilderna är tagna under extremt lågt vattenstånd (sept.2002). Vid normala förhållanden är forsen betydligt livligare.
Nedre delen av Edsforsen med ”Höljan”.